Nieuws


31/12/18: Gelukkig Nieuw Jaar!
Iedereen de beste wensen voor 2019!


28/12/18: Boyd
Na bijna 13 jaar dekkater geweest te zijn is Boyd op 26 november 2018 “geholpen”. Toen Boyd na de operatie thuis kwam kon je aan zijn gedrag zien dat hem iets was overkomen. Hij was wat suffig en keek naar iets wat er niet meer was. Ook duurde het een paar dagen dat hij zijn “miauw” weer had gevonden. Boyd was een lieve en zeer ervaren dekkater maar nu mag hij met pensioen. Omdat wij beslist uit eigen lijn nog een katertje wilde en de mogelijkheden beperkter werden, is Boyd op de valreep (5 sept.) vader geworden van een achtling (5 katers en 3 poesjes). Best wel luxe, als je kunt kiezen uit 5 katers. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op Ace-B, een blauwe kater met een nu al superlieve en grappige uitstraling.Ace-B is nu ruim een week bij ons en kan vanaf dag een goed opschieten met zijn vader Boyd. Aankomende week gaat Ace-B kennismaken met zijn halfbroer Hammer MC. Als dit net zo gaat als dat het rijmt verwachten we hier ook geen problemen. Onze bedoeling is dat Ace-B het stokje gaat overnemen van zijn papa Boyd, maar nog even geduld. Katergroetjes van De stoere mannen.

22/12/18: Kerst 2018
Het is bijna Kerst...en namens Jos en mij, iedereen hierbij bijzonder gezellige Kerstdagen gewenst!


13/12/18: Boyd
Hieperdepiep hoera! Vandaag is Boyd 14 jaar geworden! Het gaat nog heel goed met hem. Hij geniet als-ie in de tuin is, maar komt ook graag binnen en gaat dan lekker op schoot liggen kroelen. Vooral op Jos is-ie dol! Hij ziet er nog prima uit voor zijn leeftijd! Uiteraard worden zowel Boyd alswel Hammer MC vandaag extra verwend.


04/10/18: Dierendag
Het is 4 oktober en dus dierendag! Uiteraard heb ik mijn grote vrienden Hammer MC en Boyd flink vertroeteld. Ze hebben het altijd goed maar vandaag hebben ze een extra lekker hapje gekregen en toch ook een extra knuffel hoor. Het is eigenlijk een soort verjaardagsgevoel. Gezellig hoor!


15/04/18: Hammer MC
Wij Willen laten weten dat vandaag onze Hammer Mc is gecastreerd. Hammer Mc is 8 jaar dekkater geweest samen met zijn vader Boyd. Hammer heeft mooie nakomelingen voortgebracht met goede karakters. Hij Genoot zichtbaar van de dames die op visite kwamen. Hammer ontving de meiden op zijn eigen vertrouwde kamer, die kamer blijft hij behouden. Ook gingen we op kraamvisite zijn lieve kids bewonderen , altijd leuk en gezellig. Leuk om te zien dat het ene kitten op mama lijkt en de ander op papa. Als Hammer geen dame op visite had dan liep hij vrij door het huis. Zijn vader ging dan terug naar zijn eigen kamer want samen kon het helaas niet. Op dit moment merken wij op dat Hammer naar zijn vader rustiger reageert achter het glas. Hammer mc is een lieve knuffelkont en ligt vaak op schoot daarvan gaan wij nog meer van genieten. Zal het zeker gaan missen maar wij hebben Boyd voorlopig nog als dekkater. Vond twee dekkaters leuk maar is best veel werk, omdat ik ook andere dingen in het leven ook leuk vindt. Hammer Mc heeft nieuwe brokjes dat is voor hem beter , anders kan Hammer straks niet meer door de deur ha ha. Het plan is om Hammer zo nu en dan te showen als castraat. Hammer Mc gaat nu genieten van andere leuke momenten en wij van hem. Hij is en blijft onze lieve stoere ventje.

12/04/18: Hammer MC
Vandaag 12 april is onze kanjer jarig. 10 jaar oud en dat is niet te zien aan meneer. Voor zijn leeftijd ziet Hammer er nog fris en knap uit. Ook gedraagd hij zich jong , speelt er nog op los en houdt alles in de gaten. Met Hammer gaat het prima, houdt van eten en lekkere tussendoortjes. Zijn lievelings maaltje is gekookte VIS, daar is hij zo dol op dat je hem nog blijer ziet worden. Wij worden dan beloond met een kopje en knuffel van de stoere man. Zo liefff. Feest vandaag en dat zal Hammer echt beleven, lekker eten , snoepjes en kadootjes. Hij weet het nog niet maar verwend wordt de jarige job. Zijn vader Boyd deelt daar in mee, krijgt ook lekkers en dikke knuffel van ons. Wij hopen nog lang te mogen genieten van vader en zoonlief.


13/12/17: Boyd
Hieperdepiep hoera! Vandaag is Boyd 13 jaar geworden! Het gaat heel goed met hem. Als je hem ziet dan zie je niet dat-ie al 13 jaar oud is. Uiteraard wordt-ie extra verwend en maken we er een gezellige dag van!


12/11/17: Kerst 2017
Het is bijna Kerst...en wij wensen iedereen hierbij hele gezellige Kerstdagen!


07/09/17: Boyd en Hammer MC
Beide heren hebben de FIV en FeLV test gehad en was de uitslag geheel volgens verwachting NEGATIEF. Ook heeft de dierenarts ze nagekeken en zijn beide in prima conditie bevonden.

08/05/17: In herinnering: Hagar Junior
Een jaar geleden alweer....Wij denken nog steeds iedere dag aan Hagar Junior. Vele mooie herinneringen. Denkende aan Hagar Junior, zien wij zo nu en dan ook " trekjes" terug bij zijn zoon Boyd en zijn kleinzoon Hammer MC. Het is en blijft een groot gemis.


12/04/17: Hammer MC
Hiep hiep hoera, onze lieve Hammer MC is jarig! Vandaag is onze Hammer MC alweer 9 jaar geworden. En dat gaan we natuurlijk vieren met verse kabeljauw filet! Dit omdat Hammer hier zo dol op is. Samen met zijn papa Boyd maken we er een leuke dag van!


02/02/17: Hammer MC
De laatste jaren gaan Jolanda en ik zelf naar de Wereldshow te Houten. Dit is een grote show waar vele rassen worden tentoongesteld. Dit jaar was er 1 hal beschikbaar dus dat betekende snel inschrijven. Vorig jaar had ik Boyd en Hammer MC meegenomen naar de show. Nu besloten om enkel Hammer MC in te schrijven. Altijd leuk om met onze lieve Hammer MC te showen. Op tijd uit bed en de reis verliep prima. Eenmaal Hammer MC in de kooi kijk ik altijd hoeveel lilac katers er op de show vertegenwoordigd zijn. De keurmeester kwam uit Duitsland en merkte al gelijk dat zij weg was van onze Hammer MC. Hammer MC kreeg zijn punt voor Groot Europees. Daarna altijd spannend hoe het verder verloopt. Opeens werd er op de kooi een bekertje en oorkonde neergezet voor de Best in Varieteit (BIV) prijs. Ondertussen wist Jolanda dat zij met haar nieuwe blauwe poesje Moos en zwarte poes Sophie ook haar punten had behaald. En wat was het gezellig druk, vele mensen aan de kooi die onze britten zo lief vonden en meer wilde weten. Later kreeg ik het seintje dat Hammer MC genomineerd was voor de Best in Show. Dit was nog even spannend maar kreeg helaas niet genoeg stemmen en dus ging deze aan onze neus voorbij. Al met al voor ons een zeer geslaagde en gezellige dag die voorbij vloog door de vele bezoekers aan de kooi. Als laatste namen we de keurrapporten in ontvangst. Super mooi rapport en apetrots op mijn knuffelbeer.

29/01/17: Hammer MC
Vandaag zullen Hammer MC en ik op de wereldshow in Houten aanwezig zijn. Het is alweer 1 jaar geleden dat we op een show geweest zijn. Sinds het overlijden van Hagar Jr. merken we dat Hammer MC zijn opa heel erg miste. Gelukkig gaat het al weer een tijd stukken beter en zit-ie beter in zijn vel. Uiteraard zijn we benieuwd hoe-ie het doet! Binnenkort meer.

01/01/17: Nieuw Jaar
Een gezond, gelukkig en katvriendelijk 2017 gewenst namens Boyd, Hammer MC, Jos en mij!


17/12/16: Kerst 2016
Het is bijna Kerst...en wij wensen iedereen hierbij hele gezellige Kerstdagen!


13/12/16: Boyd
Hoera, Boyd is vandaag 12 jaar oud geworden!. Met Boyd gaat het nog steeds super. Zijn vacht is nog steeds prachtig en elke dag is het weer genieten met onze lieve Boyd. Bas en Jolanda waren op verjaardagsvisite en hadden leuke speeltjes voor Boyd meegenomen (en voor Hammer MC iets lekkers).


08/12/16: Hagar Junior
Wat een gemis onze Hagar Junior in huis. Zijn liefde, spinnen, kopjes en altijd op schoot. Dat is wat wij zo missen sinds hij er niet meer is. Vooral met deze warme dagen denken we veel aan de lieverd en komen al die mooie, leuke en grappige herinneringen weer boven. Dat zal nooit wennen. Hagar Junior, we missen je zo!

04/10/16: Dierendag
Vandaag is het dierendag. En uiteraard heb ik mijn grote vrienden Hammer MC en Boyd flink vertroeteld. Ze hebben het altijd goed maar vandaag hebben ze een extra lekker hapje gekregen en toch ook een extra knuffel hoor. Het is eigenlijk een soort verjaardagsgevoel. Gezellig hoor!


15/07/16: Hammer MC
Vandaag zijn we met Hammer MC naar Amsterdam geweest voor de jaarlijkse HCM test. Hammer MC vond het allemaal prima op de tafel en ook het scheren deed hem niets. Wij zijn natuurlijk ook niet anders gewend van onze kanjer. Wat wel grappig was: Hammer MC keek gewoon mee op de monitor en zag zijn eigen hartje, ha ha. Ook deze keer waren de arts en haar assistent weer uiterst gecharmeerd van onze Hammer MC. Als zij een grote tas hadden.......... raad het maar. Na een kwartier in spanning gezeten te hebben, want spannend blijft het altijd, bleek alles dik in orde te zijn! Blij gingen wij weer naar huis. Zie de Dekkingsverzoek pagina voor het rapport.

18/05/16: EC./IP. Donna Mae 's Hagar Junior
Helaas hebben wij heel verdrietig nieuws over Hagar Junior. Op 18 maart konden wij nog met veel trots zeggen hoera onze Hagar Junior is zestien jaar geworden. Hij was onze oudste Brit die wij hebben gehad. Helaas is onze lieve Hagar Junior op 8 mei toch onverwachts overleden. Kort geleden hebben we op de site nog laten weten hoe goed het met hem ging. Het laatste jaar is voor hem niet makkelijk geweest. Hij had last van obstipatie, artrose, een licht hartruisje en een wondje op zijn hieltje. Ondanks alles was hij vrolijk en altijd in voor een geintje. Gelukkig had hij geen last meer van zijn artrose en zijn hieltje. De obstipatie bleef een terugkomend probleem. In oktober merkte we dat Hager Junior meer begon te drinken en iets was afgevallen. Na bloedonderzoek bleek dat zijn nierwaarden iets verhoogd waren. Het was een uitgebreid bloedonderzoek. Alle andere waarden o.a schildklier, suiker en bloeddruk waren goed. Ook zijn hartje werd wederom beluisterd en was stabiel. Gelukkig hielp de medicatie goed, hij dronk minder en zag er weer goed uit. Een paar weken terug zagen wij dat hij weer meer ging drinken en dat hij in gewicht afnam. Direct naar onze dierenkliniek om opnieuw Hagar Junior te laten testen op nierwaarden. De waarden waren helaas slechter dan de vorige keer. Hagar junior moest volledig op nierdieet en kreeg er nieuwe medicatie erbij. Hier reageerde hij heel goed op. Hij dronk een stuk minder en was weer actief en alert. Zijn vacht zag er ook veel beter uit. Omdat hij geen fiberbrokjes meer mocht eten i.v.m. zijn nieren, kreeg hij ondanks alle laxeermedicatie die wij dagelijks gaven een probleem met de obstipatie. Voor Hagar Junior was het normaal dat hij af en toe een klysma nodig had. Helaas ging het na 2 weken al weer minder goed. We zijn weer naar de dierenarts gegaan en er werd opnieuw bloed afgenomen. Slecht nieuws, de waarden waren verdubbeld. Hagar Junior werd opgenomen in de kliniek en werden drie dagen gespoeld. Deze dagen waren heel spannend. De waardes konden hierdoor verbeteren of juist verslechteren. Hagar Junior liet alles over zich heen komen. Hij genoot van mijn ziekenbezoekje en was blij dat ik dicht bij hem was. Zaterdags mochten wij Hagar weer ophalen. Goed nieuws, waarden waren allemaal gedaald en zelfs de ureum was nog niet zo laag geweest. De dierenarts vertelde dat dit goed nieuws was. Je weet het natuurlijk nooit hoe lang nog, maar deze uitslag maakten ons gerust en erg blij. Hagar kwam thuis en zat zichtbaar goed in zijn vel. Hij at goed, dronk minder, kwam weer aan en hij deed weer alles wat hij kon als hij zich goed voelde. Lekker op schoot, spinnen, spelen, lopen door het hele huis. Zo grappig Hagar wist precies waar de snoepjes lagen in de keukenla. En zo lief hij liep er mans heen legde zijn pootje op het handvat van de la, keek om zich heen net zo lang tot ik kwam. Na de spoeling ging het een paar dagen heel goed met Hagar. Maar helaas kreeg hij toch weer last van obstipatie. Zaterdag 7 mei ging hij een plasje doen en had 2 dagen lang geen ontlasting gehad. Ik zei zo grappig Hagar ga nu nog even een poepie doen. Hij ging meteen naar de kattenbak terug en helaas lukte het niet en gaf de lactulose over. Omdat dit voor ons een teken was dat hij waarschijnlijk weer verstopt zat zijn we om 18:30 uur naar de dienstdoende dierenkliniek gegaan. Zij constateerde dat hij nog vol zat en zou hem direct een klysma geven. Dat waren wij gewend en is altijd goed gegaan. De dierenarts belde rond 21:00 uur dat er wel iets uit was maar nog niet voldoende. Dus dat het beter was dat hij een nachtje zou blijven. Zelf had ik nachtdienst en dacht nog zal even bellen hoe het ging met ons mannetje maar geen bericht is goed bericht. Meteen na mijn nachtdienst belde de dierenarts, zoals afgesproken, en toen kreeg ik de schrik van mijn leven. Ik kon aan de stem van de dierenarts horen dat er iets mis was. Zij vertelde mij dat Hagar Junior tussen 5:30 en 6:30 uur in zijn slaap was overleden. Ik zei meteen Hagar is altijd nog thuisgekomen na een klysma. Ze vertelde mij dat zij geen moment het idee had dat Hagar zou overlijden. Hij had om 00:30 uur een goed resultaat op de klysma, hij was helder en dronk en at goed. Ze vertelde dat hij zo lief en makkelijk was tijdens de behandeling en het verblijf. Ze vermoede dat hij een hartstilstand heeft gehad. Voor ons is het heel moelijk om dit een plekje te geven omdat we dit totaal niet hadden zien aankomen. We hadden verwacht dat hij binnen nu en waarschijnlijk een jaar aan nierfalen zou komen te overlijden maar niet na het geven van een klysma. Dit heeft hij al een aantal keren van zijn eigen dierenarts gehad en is daarna altijd gewoon weer thuis gekomen. Ondanks dat Hagar Junior 16 jaar oud is geworden is het toch heel onverwachts en missen wij hem enorm. Hagar Junior lag er heel mooi bij. Hij heeft 2 dagen bij ons in de huiskamer gelegen zodat Boyd en Hammer MC en onze dierbaren afscheid konden nemen van onze schat. Op 9 mei was er een zeer waardig afscheid van Hagar Junior in het crematorium te Heerhugowaard waarna 10 mei Hagar is gecremeerd. Gisteren 18 mei hebben wij Hagar weer naar zijn geliefde huis gebracht waar hij ons zoveel heeft gegeven. Een mooi urntje met zijn as een sieraad als mooie herinnering. Hagar Junior herinneren wij als een super lieve , grappige en hele mooie Brit. Hij is tot 2006 dekkater geweest en op de shows deed hij het altijd heel goed. Hij was altijd heel lief en makkelijk op de show met name hierdoor is hij Europees kampioen geworden. Omdat Hagar Junior altijd heel gezellig aanwezig was, voelt het nu heel leeg in huis. Hij lag graag op schoot en liep vaak achter mij aan door het huis. Als ik thuis kwam zag hij ons al aankomen en liep hij direct naar de deur om ons te begroeten. Zijn zoon Boyd en kleinzoon Hammer MC helpen ons er doorheen om het zo moeilijke verlies te verwerken. Hagar Junior wat gaan wij je missen lieverd, gelukkig gaat de generatie nog door en hopelijk nog heel lang. Van Hagar Junior een dikke knuffel voor iedereen en in het bijzonder voor zijn vele kids.

Geboren: 18-03-2000 / † 08-05-201612/04/16: Hammer MC
Hiep hiep hoera, onze lieve Hammer MC is jarig! Vandaag is Hammer MC 8 jaar geworden. Zoals altijd wordt dat gevierd. Omdat Hammer MC dol op verse vis is, verwennen wij hem met een heerlijke kabeljauw filet. Ook